CINEMA GALERIES, UGC Belgium, screen.brussels en Immersia films organiseren het eerste virtual reality(VR) festival van België.

Virtual Reality is een samenhangsel van technologieën (programma’s, bestandsdelen, terminals) die als doel hebben de kijker de indruk te geven dat ze ergens anders zijn: op een andere locatie, in een andere tijd, omringd door objecten of personages die niet bestaan. De kijker zit niet meer voor een scherm een film te kijken. Hij wordt leterlijk in de film of simulatie gezogen.

Doorheen verschillende voorstellingen, geeft het festival Experience de kans aan het publiek om deze nieuwe technieken en de productie van de opkomende virtual reality films te ontdekken. Dit in het bijzijn van Professionals in de audiovisuele kunsten en regisseurs. Het gaat er ook om de belangen van deze nieuwe sector te ontcijferen, zowel vanuit het artisitiek aspect als vanuit het productie aspect en vertonings aspect.

VR is niet simpelweg een film of een videogame bekeken in een helm, het is een nieuwe audiovisuele media met zijn eigen taalgebruik en manier van expressie. Dit festival biedt de perfecte gelegenheid om deze, door onafhankelijke artiesten ontwikkelde, nieuwe media te ontdekken. Liefhebbers of geïntresseerden zijn allemaal uitgenodigd om deze nieuwe ervaring te beleven.

@CINEMA GALERIES : Een selectie van drie programma’s van geanimeerde beelden
@UGC DE BROUCKÈRE : Een selectie van drie programma’s van realistische beelden

PRAKTISCHE INFORMATIE
Van 23 tot 26 Juni in CINEMA GALERIES en in de UGC de Brouckère.
Conferentie woensdag 22 juni om 18:00u : << Virtual reality en culturele ervaringen >>
Van 14:00u tot 20:00u – Voorstellingen van één uur (die toestaan om ongeveer 10 projecten uit te proberen)
Prijs 8,80€ UGC Unlimited Card aanvaard
Reservaties :
GALERIES : contact@galeries.be
UGC de Brouckère : http://www.ugc.be/experience-festival.html