BASIR MAHMOOD
I WATCH YOU DO

BASIR MAHMOOD
I WATCH YOU DO

Exposition 10.05 > 02.06 / Lecture 14.05

De tentoonstelling I watch you do brengt verschillende werken uit Basir Mahmoods repertoire samen. Film, arbeid en performance zijn de rode draden doorheen deze intieme mijmering over het dagelijkse leven, haar sociale en politieke structuur en schoonheid.

Mahmood had van jongs af aan een fascinatie voor de sociaal-politieke en esthetische structuur van het dagelijks leven. De autodidact ging in eerste instantie aan de slag met beeldhouwkunst, maar stapte al snel over naar video en film om de wisselwerking tussen arbeid, identiteit en performativiteit te verkennen. Zijn eerste deelnemers-annex-onderwerpen waren arbeiders, die hij hetzelfde loon betaalde als ze normaal voor hun werk kregen. Vandaag werkt Mahmood met onder meer bagagekruiers, vissers, acteurs en filmmakers, zowel binnen een professionele context als tijdens hun meer intieme momenten. (Video, sound)

Mahmood zal de lezing-performance moon-sighting presenteren, waarin hij anekdotes over zijn tijd in Lollywood combineert met fragmenten uit eigen werk en de Pakistaanse filmgeschiedenis.

 

 

 

 

Donderdag 9 mei
Vernissage / 19:00

Vrijdag 10 mei – Zondag 2 juni
Tentoonstelling / 14:00-20:00

Donderdag 14 mei
Lecture / moon-sighting (EN) / 20:00 

Een tentoonstelling van: Basir Mahmood
Curator: Lauren Wetmore
Presentation: Kunstenfestivaldesarts, Cinema Galeries

PLAATS
Cinema Galeries

PRIJZEN
Vernissage / Tentoonstelling : Vrije Toegang
Lecture 8/6€ – Tickets

Supported by the National Lottery players & Brussels Region

RELATED EVENT