CLOUDBOY, Meikeminne Clinckspoor – België, 2017

 

De 12-jarige stadsjongen Niilas woont bij zijn papa. Zijn Zweedse mama Katarina kent hij nauwelijks. Niilas moet – tegen zijn zin – tijdens de zomervakantie naar het Hoge Noorden reizen waar zijn moeder en haar nieuwe gezin tussen de rendierherders wonen. De rendiertrek is volop aan de gang en ook Niilas moet een handje toesteken. Ondanks de warme ontvangst, reageert Niilas heel terughoudend. De enige die hem begrijpt, is zijn nieuwe halfzus Sunnà. Stilaan ontdekt hij zijn roots, die sterker blijken dan hij ooit had kunnen vermoeden. Tegen alle verwachtingen in beleeft Niilas de meest avontuurlijke zomer van zijn leven.

Dit bijzondere debuut programmeren we met volle overtuiging. Een Vlaamse jeugdfilm met een ontroerend verhaal, poëtische accenten en een bijzondere cinematografie. Ook de natuur (er werd gedraaid op diverse locaties in Scandinavië) speelt een belangrijke rol en de rendieren maken beslist indruk op de kijkers. Kom je graag te weten hoe deze film werd gemaakt, boek dan een nagesprek met line-producer Wim AH Goossens!MAKER VOOR DE KLAS

Line producer Wim AH Goossens komt naar de zaal waar je de film bekijkt of naar je klas voor een nagesprek. Wim maakte de hele productie van Cloudboy mee van A tot Z, hij was ook aanwezig op de filmset en zag hoe het er allemaal aan toeging. Als ervaren lesgever in de filmschool RITCS zal hij de groep beslist inpalmen met fijne anekdotes over de zoektocht naar de juiste acteurs, de opnamen met de rendieren (die waren écht!), het filmen hoog op een berg en zoveel meer! Hij beantwoordt met plezier alle vragen van je leerlingen.

Prijs: 150 euro + BTW + verplaatsingskosten (vanuit Antwerpen)
Info en reservatie via manon@lesseninhetdonker.be. of via 050/34.91.93.
Duur: circa 30’

 

Infos
Doelgroep(en): LO 2e graad, LO 3e graad
Genre(s) : Speelfilm, Nederlands gesproken
Thema (s) : Natuur en milieu, Gezin in familie, Volwassen worden, Identiteit, Weerbaarheid
Langduur : 77 min
Screenings => 13.12 / 08.12 / 23.01 / 06.02 / 22.03 / 14.05 / 03.05 / 08.06
Boekingen : laurent@galeries.be