DEMAIN TOUT COMMENCE, Hugo Gélin – Frankrijk, 2016

 

Samuel leidt een zorgeloos leven aan de zonnige zuidkust van Frankrijk met veel feest en weinig verantwoordelijkheden. Tot Kristin, een van zijn vroegere veroveringen, langskomt en vertelt dat hij de vader is van haar paar maanden oude baby Gloria. Als Kristin ervandoor gaat en de baby bij Samuel achterlaat, vertrekt hij halsoverkop naar Londen om haar terug te brengen naar haar moeder, maar zonder succes.
Vader en dochter vestigen zich in Londen waar Samuel als stuntman gaat werken en zich ontpopt tot een liefdevolle, onconventionele vader. Acht jaar later zijn hij en Gloria een onafscheidelijk duo. Maar dan duikt de moeder van Gloria opnieuw op en wil ze haar dochter terug…

 

Wat start als een ogenschijnlijk licht en zelfs komisch relaas, evolueert door enkele verrassende wendingen naar een meer gelaagd en best emotioneel verhaal dat jong en oud zal beroeren. Een parel van een film die over véél meer gaat dan opvoeden alleen. Omar Sy (IntouchablesSamba en Chocolat) overtuigde ons eerder al met zijn aanstekelijke lach en heeft ditmaal de jonge en verbluffend authentieke Gloria Colston aan zijn zij.

Demain tout commence maakt deel uit van de reeks Focus Franse Film!
Voor deze reeks selecteren we per schooljaar een frisse selectie van zes Franstalige films waarbij naast de lesmap ook een pedagogische fiche voor gebruik in de lessen Frans beschikbaar is. Klik hier voor een overzicht van de volledige reeks (sinds schooljaar 2016-2017).

 

Infos

Doelgroep(en): LO 1e graad, LO 2e graad, LO 3e graad
Genre(s) : Speelfilm, Frans gesproken – Nederlands ondertiteld 
Thema (s) : Gezin in familie, Weerbaarheid
Langduur : 117 min
Screenings => 27.11 / 22.12 / 25.04 / 11.05 / 28.05 / 14.06
Boekingen : laurent@galeries.be