DJANGO, Etienne Comar – Frankrijk, 2017

 

1943, het door Nazi-Duitsland bezette Parijs. De briljante, zorgeloze jazzgitarist Django Reinhardt is op het hoogtepunt van zijn roem en speelt in de grootste zalen van de stad. Ondertussen lijden zijn zigeuner-broeders door heel Europa onder de toenemende vervolging. Wanneer hij door de Nazi’s gedwongen wordt om op tournee naar Duitsland te gaan, ziet hij geen andere uitweg dan om te vluchten…

Django is een tranche de vie over het werk en leven van Django Reinhardt, gesitueerd in WOII. Met enkele straffe acteurs in de hoofdrol en de oorlog als belangrijk historisch kader krijg je een meeslepend en boeiend relaas voorgeschoteld. De muziek en de zorgeloze attitude van Django brengen een zekere lichtheid in het verhaal. De focus op de groep van zigeuners geeft de kijker een minder gekend perspectief op de slachtoffers van de Nazi’s.

Django maakt deel uit van de reeks Focus Franse Film!
Voor deze reeks selecteren we per schooljaar een frisse selectie van zes Franstalige films waarbij naast de lesmap ook een pedagogische fiche voor gebruik in de lessen Frans beschikbaar is. Klik hier voor een overzicht van de volledige reeks (sinds schooljaar 2016-2017).

 

Infos

Doelgroep(en):  SO 3e graad 
Genre(s) : Speelfilm, Frans gesproken – Nederlands ondertiteld
Thema (s) : Historische context, Gezin en familie, Onderdrukking, Oorlog, Waar gebeurd
Langduur : 117 min
Screenings => 16.01 / 01.02 / 20.02 /06.03 / 23.04 / 22.06
Boekingen : laurent@galeries.be