JAMAIS CONTENTE, Emilie Deleuze – Frankrijk, 2016

 

De 13-jarig Aurore kijkt nuchter en verbaasd naar de ontsporende wereld rondom haar. Haar hele familie lijkt wel gek geworden, of is zij degene die de pedalen kwijt raakt? Droog becommentarieert ze de problemen die zo typisch zijn voor haar leeftijd: twijfels over liefde en seksualiteit, haar irritante huisgenoten (“Die dag verbrak ik het wereldrecord thuis weglopen: het kortste ooit”), de saaie schoolroutine en de sfeer in het bandje waarin ze als zangeres debuteert. De film volgt consequent de (non-)logica van een aanstormende puber en gunt je een unieke blik in het hoofd van een opgroeiend tienermeisje… een wereld waarin we meestal moeilijk kunnen doordringen.

Uitstekende en zwierige tienerfilm met een overtuigende hoofdactrice. Winnaar van de EFA Young Audience Award 2016, en uitermate herkenbaar voor jonge tieners.Jamais contente maakt deel uit van de reeks Focus Franse Film!

Voor deze reeks selecteren we per schooljaar een frisse selectie van zes Franstalige films waarbij naast de lesmap ook een pedagogische fiche voor gebruik in de lessen Frans beschikbaar is. Klik hier voor een overzicht van de volledige reeks (sinds schooljaar 2016-2017).

 

Infos

Doelgroep(en): SO 1e graad
Genre(s) : Boekverfilming, Speelfilm, Frans gesproken- Nederlands ondertiteld
Thema (s) : Gezin en familie, Volwassen worden, Sport en zelfexpressie, Vriendschap en liefde, Weerbaarheid
Naar het boek van Marie Desplechin
Langduur : 90 min
Screenings => 20.11 / 25.01 / 02.03 / 17.05 / 23.05
Boekingen : laurent@galeries.be