PAUL BUSH
EXHIBITION | BABELDOM | TALK
01.03 > 31.03

Beauty may be superficial, but it can be found in a tealeaf
as much as among tulips.

Dat is het motto waaronder Paul Bush de retrospectieve van zijn films wil plaatsen. In Flagey komt hij zelf uitgebreid commentaar leveren bij een selectie van zijn films, terwijl in Cinema Galeries een tentoonstelling van zijn werk loopt en zijn langespeelfilm Babeldom vertoond wordt.

PAUL BUSH


PREMIERE :
BABELDOM

Babeldom is een stad die zo massief is en zo snel groeit dat het niet lang meer duurt of, zo wordt gezegd, het licht ontsnapt niet meer aan haar zwaartekracht. Hoe kunnen twee geliefden dan nog met elkaar communiceren, de een in de stad, de ander erbuiten? Dit is een elegie van het stadsleven tegen de achtergrond van een stad uit de toekomst, een portret samengesteld uit beelden gemaakt in moderne steden overal ter wereld en verzameld uit recente research in wetenschap, technologie en architectuur.


TENTOONSTELLING

Na een hommage aan Norman McLaren in 2015, zet Cinema Galeries dit jaar zijn verkenningstocht naar meesters in de animatiefilm voort met een tentoonstelling rond het werk van Paul Bush, naar aanleiding van de Belgische release van zijn film Babeldom.


TALK | MY BEAUTIFUL, STUPID, TEALEAF FILMS
(80’)

Paul Bush licht een keuze uit zijn belangrijkste films toe en vertelt welke beslissingen doorslaggevend waren voor zijn werk: zijn overstap van student beeldende kunst naar het beroep van filmmaker, zijn fascinatie voor beeld-per-beeld en zijn narratieve of non-narratieve benadering. Hij gunt ons een blik achter de schermen van zijn films en heeft het ook over werk waar hij vandaag mee bezig is.

 

RELEASE BABELDOM
01.03 @Galeries
8,50€, 6,50€, UGC Unlimited, Art 27

EXHIBITION 
01.03 > 31.03 I From Tuesday to Sunday I 14:00 > 20:00 – @Galeries
Gesloten Zaturdag 16.03 & Zondag 17.03.
Vrije toegang

VERNISSAGE 
28.02 I 19:00 @Galeries
Vrije toegang

PREMIERE BABELDOM
Tickets – 28.02 I 21:00 @Galeries
8,50€, 6,50€, UGC Unlimited, Art 27

TALK 
Tickets 02.03 I 18:00 @Flagey
8€, 7€, Anima Minipass

 

IN SAMENWERKING MET
ART FACES ART / FESTIVAL ANIMA

 

 

 

 

 

 

 

TENTOONSTELLINGSPLAN