RINTJE, Steven de Beul & Ben Tesseur – België-Nederland, 2016

 Rintje is een ondeugend hondje dat samen met z’n vriendjes Tobias en Henriëtte al spelend de wereld ontdekt. Rintje gaat buiten spelen in de storm, hanteert de kappersschaar en helpt bij de boodschappen. Samen met z’nvrienden organiseert hij zelfs een circusvoorstelling. En op school staat hij met alle hondjes in de rij om een prikje tekrijgen. Rintjes mama en oma staan altijd klaar om hun kleine rakker uit de nood te helpen.

BESCHRIJVING

De puppy Rintje ontdekt de wereld net zoals de kleinste kinderen dat doen. Daarom is hij zo herkenbaar voor jonge kleuters. De thema’s en de stijl van de filmpjes bieden eindeloos veel creatieve inspiratie voor de klaspraktijk. Deze film bundelt negen afleveringen van de gelijknamige Vlaams-Nederlandse animatiereeks (ook vertoond op Ketnet) en is gebaseerd op de boeken van Sieb Posthuma. Met de stemmen van Jelle en Clara Cleymans, Jonas Geirnaert, Sien Eggers, Barbara Sarafian, Ivan Pecnik en Ini Massez.

Regisseur Steven de Beul: “Alles speelt zich af in een veilige omgeving met een open fris karakter. De zachtheid van de personages, de gezelligheid van hun omgeving en de spannende, af en toe ondeugende avonturen van de 3 vrienden zijn hartverwarmend en zetten de kijkertjes aan om, net als Rintje en zijn vriendjes, te ravotten, creatief te zijn en samen plezier te beleven.”

Infos

Doelgroep(en): 1e, 2e, 3e kleuterklas
Genre(s) : Animatie, Boekverfilming, Nederlands gesproken
Thema (s) : Gezin en familie / Identiteit (ik en de wereld)
Langduur : 50 min
Screenings => 16.10 / 07.11 / 11.01 / 05.02 / 07.03 / 11.06 (10.00u)
Boekingen : laurent@galeries.be

WORKSHOP (Jekino)
Rintje, de stoere foxterriër bekend van Ketnet, komt naar jouw klas! Ontdek hoe Rintje en zijn vriendjes tot leven komen. Experimenteer met de animatietechniek en maak je eigen filmpje.
Indien de planning het toelaat, begeleidt Anna Heuninck, setdresser van deze vrolijke animatieserie, zelf deze workshop.

LEEFTIJD: 4 – 6 jaar / 1e, 2e, 3e kleuterklas
AANTAL DEELNEMERS:
max. 16 deelnemers per begeleider
DUUR van de workshop: max. 1,5 u per groep (er kunnen 2 groepen op een dagdeel, met workshop van 1u)
Meer info & boekingen