TSCHICK, Fatih Akin – Duitsland, 2016

Centraal in deze coming-of-age film staat Maik (14). Hij hunkert naar aandacht van het mooiste meisje van de klas, zijn flamboyante moeder worstelt met drank en met zijn vader heeft hij al helemaal geen emotionele band. Als hij in de zomer twee volle weken alleen thuis zit, staat Tschick plots voor de deur. Hij is net nieuw in Maiks klas, emigreerde uit Rusland en gedraagt zich behoorlijk vreemd. Maik laat zich echter overhalen om samen een oude Lada te stelen en een roadtrip aan te vatten, weg van Berlijn, zonder bestemming. Ze duikelen in een wild avontuur en beleven de zomer van hun leven die ze nooit zullen vergeten.

Deze film is gebaseerd op een populaire Duitse jeugdroman en werd geregisseerd door Fatih Akin, bekend van Gegen die Wand. Deze is een stuk conventioneler, hoewel zowel de filmstijl als het verhaal toch wel wat anarchistische trekjes vertonen. Deze bijzonder ontwapenende roadmovie heeft vaart en zal tieners moeiteloos meetrekken in de belevenissen van Maik en Tschick, epische landschappen en de heerlijk frisse soundtrack. Een film met universele en herkenbare thema’s.

Tschick won de European Film Academy Young Audience Award 2017, uitgereikt door maar liefst 31 jongerenjury’s (zo’n 2000 jongeren) uit 31 landen!

 

Infos

Doelgroep(en): SO 1e graad, SO 2e graad
Genre(s) : Boekverfilming, Speelfilm, Duits gesproken – Nederlands ondertiteld
Thema (s) : Gezin en familie, Volwassen worden, Sport en zelfexpressie, Vriendschap en liefde, Identiteit, Weerbaarheid
Naar het boek van Wolfgang Herrndorf
Langduur : 93 min
Screenings => 24.10 / 21.11 / 09.03 / 28.03 / 25.05
Boekingen : laurent@galeries.be